Proiecte în derulare

Educația Civică a Tinerilor

Obiectivele principale ale acestui proiect ţin de încurajarea activismului civic și informarea tinerilor din Republica Moldova cu privire la aderarea țării la Uniunea Europeană. În contextul asigurării acestui proces sunt organizat seminare cu tinerii în 20 de instituții de învățământ din RM, implicând peste 2.000 de elevi și peste 100 de profesori. Proiectul este realizat în parteneriat cu Biroul Relații cu Diaspora, Liga Studenților Originari din Republica Moldova și sprijinul financiar al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Rezultatele ţin să includă o creștere semnificativă a conștientizării tinerilor cu privire la procesul de aderare la UE, precum și o implicare activă în acțiuni civice locale.

  • Creșterea nivelului de conștientizare în rândul tinerilor privind importanța participării civice.

  • 30.000 MDL. Finanţator: Cancelaria de Stat (Biroul relaţii cu diaspora).

  • Peste 2.000 de elevi din 20 școli au participat  şi participă la seminare și ateliere.

  • Creștere semnificativă a implicării tinerilor în inițiativele comunitare; formare a unor grupuri locale de tineret activ.

Premiul pentru Excelență Academică și Activism Civic" (2023-2024)

Acest proiect are drept scop stimularea excelenței școlare și a activismului civic printre elevii din 20 școli selectate. Este implicată comunitatea diasporei în vederea oferirii unor premii în valoare de 1000 de dolari pentru excelența academică. În paralel, au fost adoptate 20 de şcoli  în care se furnizează continuu activități educative, seminarii și training-uri pe parcursul întregului an școlar. Proiectul a are un impact pozitiv asupra performanțelor academice a  elevilor și promovează activ participarea tinerilor în inițiativele civice.

  • Stimularea excelenței academice și a activismului civic printre elevii din 20 școli selectate, oferind recunoaștere și recompense pentru realizările lor, și promovând, în paralel, participarea activă în inițiativele comunitare.

  • 40.000 $. Comunitatea diasporei, implicată în procesul de oferire a premiilor în valoare de 1000 de dolari.

  • Elevii din cele 20 școli selectate.

Sprijinirea Spiritului Antreprenorial prin Innovation Camp

"Innovation Camp" reprezintă o inițiativă dedicată dezvoltării spiritului antreprenorial în rândul a 100 de tineri inovativi din 10 localități din Republica Moldova. Prin sesiuni de brainstorming, evaluare de către juriu din mediul de afaceri și colaborare interregională, proiectul își propune să inspire și să susțină idei inovatoare. Beneficiarii vor fi implicați într-un program ce își propune să dezvolte competențe antreprenoriale și să genereze proiecte cu impact în comunitățile lor. Rezultatele așteptate includ creșterea conștientizării, schimbarea mentalității și inițierea unor proiecte inovatoare cu impact durabil.

  • Dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor prin organizarea Innovation Camp, oferindu-le platforma și suportul necesar pentru a-și dezvolta și implementa ideile inovatoare.

  • 100 de tineri ambițioși și inovativi din Anenii Noi, Chisinau, Cimislia, Tighina, Dubăsari, Tiraspol, Causeni, Ialoveni, Criuleni, Ștefan Vodă, Basarabeasca;

  • Dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor, creșterea conștientizării, colaborare interregională, generare de proiecte inovatoare.

Centrul Virtual de Instruire

  • Obiectivul este inspirare și motivare, care va fi atins prin povești și exemple care să servească drept surse de inspirație, motivând elevii să adopte o atitudine pozitivă în fața provocărilor și să vadă în fiecare obstacol o oportunitate de creștere.

  • Consolidarea convingerii propriului potențial, motivare continuă, îmbunătățirea atitudinii pozitive ale elevilor.

Ne propunem să respirăm și să consolidăm atitudinea pozitivă în rândul elevilor prin oferirea de  resurse și instrumente care să îi motiveze, să îi încurajeze să abordeze provocările cu optimism și să le dezvolte convingerea că o atitudine pozitivă poate contribui semnificativ la succesul lor pe termen lung.

ABC-Dar Financiar în școli

Educația financiară devine esențială pentru formarea tinerilor care vor deveni viitorul societății noastre. Proiectul "ABC-Dar Financiar în școli," se naște din convingerea că o atitudine financiară corectă, încorporată în sistemul educațional, reprezintă temelia unei societăți prospere și a individului responsabil.

  • Obiectivul proiectului "ABC-Dar Financiar în școli" este să ofere elevilor o educație financiară și să îi pregătească pentru a deveni adulți responsabili și înțelepți în gestionarea resurselor lor financiare. Prin implementarea acestui program, ne propunem.

  • Peste 2.000 de elevi din 20 școli au participat și participă la seminar și ateliere.

  • Vom contribui la creșterea gradului de conștientizare financiară, dezvoltarea abilităților antreprenoriale, gestionarea responsabilă a resurselor financiare personale, precum şi la îmbunătățirea capacităților de luare a deciziilor financiare.